Topbaş: Kararım aynı; adayım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2008 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, '5 yıl dolmadan 22 trilyon YTL yatırım yapmış olacaklarını kaydederek, 2009 yılındaki yerel seçimlerde adaylığı konusunda net konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2009 yılındaki yerel seçimlerde adaylığına ilişkin olarak, ''kararımda hiçbir değişiklik yok. Yapmakta olduğumuz projeleri bitirmek isteriz, ama bu konuda partim ve İstanbulluların kararı çok önemli'' dedi.

Topbaş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, İstanbul'un dünyanın en önemli şehirlerinden birisi olduğunu, dünyanın değişik kentlerindeki gelişmeleri de takip ederek hizmetlerine devam ettiklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''İstanbul'un finans merkezi olması'' söylemlerinin hatırlatılması üzerine Topbaş, ''İstanbul, Türkiye'nin iktisat başkenti. Geçmişte de finans merkeziydi, Osmanlı döneminde bankerler buradaydı'' dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Topbaş, 2009'da yapılacak yerel seçimlerde aday olup olmayacağının sorulması üzerine, daha önce aday olacağını açıkladığını hatırlattı.

Kararında hiçbir değişiklik olmadığını belirten Topbaş, büyükşehir belediye başkanlığına adaylık konusunda kendisinin verdiği kararın yetmediğini, partisinin ve İstanbul halkının kararının da çok önemli olduğunu vurguladı.

''SAĞLIĞIM ELVERDİĞİ MÜDDETÇE DEVAM EDECEĞİM''

Kadir Topbaş, şunları söyledi:

''Biz, bulunduğumuz görevlerin erkinden istifade eden ve erkini kullanan insanlar değiliz. Bu, bizim hizmet anlayışımızın yansıtması olarak bulunduğumuz yerlerdir. Bir heyecanımız, yaptığımız işler var. İstanbul'da 4 yılda gelinen nokta ortada. Yapmakta olduğumuz projelerin tamamlanması önemli. Siyasette maalesef devamlılık esasına rağmen yönetim değişikliklerinde gelenler, bir öncekilerin başladığı bazı projeleri bir tarafa bırakıp, kendilerini ön plana çıkartan projelerin adımlarını atarlar. Bizim ortaya koyduğumuz tünel yolları, metrolar İstanbul'un çok önemli kazanımlardır. Bunları bitirmek isteriz, ama bu konuda İstanbullular ve partim karar verecek.''

Topbaş, ''sağlık ve sıhhati elverdiği müddetçe'' İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine devam etmek istediğini kaydetti.

-''MAKYAJ HİZMETLERİ YAPMIYORUZ''-

Seçilmişlerin 5 yıldan fazla görev yapmasına ilişkin bir soruya karşılık Topbaş, bunun deneyim kazanmak için önemli olduğunu, kendisinin de Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda ilk bir yılından fazlasının sistemi kontrol altına almak ve projeler yapmak için geçtiğini anlattı.

Topbaş, İstanbul'da 2-3 yıldan beri çok ciddi yatırımlar yaptıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

''İstanbul'da 3 yıldan beri gelinen yatırım boyutu çok önemli. Son seçim yılına girdik diye frene de basmıyoruz. Bir şey daha söyleyeyim: Genelde makyaj tabir edilen yüzeysel hizmetler ön plana çıkartılır, etkileme anlamında. Biz, İstanbul'da yüzeyden çok daha fazla yer altında yatırım yapıyoruz. Bir siyasetçi, kolay kolay bu işi yapmaz. Bu kadar büyük paraları, görünmeyen yerlerde harcamaz, ama, İstanbul'un geleceği için bunu yapmak zorundayım. Biz, doğru olanları yapıyoruz.''

Kendi dönemlerinde, İstanbul'da 2008 sonu itibariyle tüm yatırımların toplamının 22 trilyon YTL'yi bulacağını bildiren Kadir Topbaş, ''5 yıl dolmadan 22 katrilyon (22 trilyon YTL) yatırım yapmış olacağız'' dedi.

Topbaş, bütçelerindeki gerçekleşmenin yüzde 104'leri bulduğuna dikkati çekerken, ''348 meclis üyemiz var, 4 yıldan beri bütçemiz oybirliği ile meclisten geçiyor. Çünkü, çok açık ve şeffaf bir yönetim anlayışı koyduk'' diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber